Hidasta ihon ikääntymistä

Iän mukana iho kuivuu, rypistyy, veltostuu, sen väri kalpenee ja ihoon tulee laajentuneita verisuonia että pigmenttihäiriöitä. Ihon vanheneminen alkaa jo 30-vuotiaana.

Ennaltaehkäisevässä hoidossa on erittäin tärkeää kosteuspitoisuuden ylläpitäminen, mikroverenkierron stimuloiminen ja ihon suojaus uv-säteilyltä. Kosmetiikalla voidaan ehkäistä ihon vanhenemisilmiöitä, hidastaa niitä ja pehmentää ryppyjä sekä ylläpitää ihon kuntoa. Tämä vaatii jatkuvaa hoitoa ja terveitä elämäntapoja. 

Vanhenemisilmiöitä voidaan hidastaa ja hieman estääkin.

Ikääntymisvauhtiin vaikuttavat:

- Kehon kunto. Liikunta pitää kudokset kiinteinä ja mielen virkeänä vilkastuttaessaan koko kehon  verenkirtoa ja aineenvaihduntaa. Vähintää puoli tuntia päivässä liikuntaa pitää kehontoimintoja aktiivisempana.

- Oikea ravinto. Vitamiinit ja kivennäisaineet. Tärkeitä iholle ovat A-, B-, C- ja E-vitamiinit, beetakaroteeni, lykopeeni, kalsium, magnesium, seleeni, sinkki ja kromi. Riittävä vedenjuonti!

- Henkinen hyvinvointi. 

- Liiallisen uv-säteilyn välttäminen. Uv-säteilyä tarvitsemme pienen määrän pysyäksemme terveinä. Ihon paahtaminen auringossa kuitenkin vanhentaa ihoa voimakkaasti.

- Tupakasta pidättäytyminen. Nikotiini supistaa verisuonia ja näin iho ei saa riittävästi happea eikä ravintoa. Ihosta tulee huonon värinen, solumuodostus heikkenee ja iho menettää elastisuuttaan.

- Riittävä uni, lepo ja rentoutuminen. Uni on elämän eliksiiri ja luo pohjan psyykkiselle tasapainolle. Iholle uni on tärkeää sillä nukkuessa solujakautuminen on kaksi kertaa nopeampaa kuin valveilla joten ihon uudistuminen tapahtuu lähes kokonaan nukkuessa. 

- Oikeat tavat hoitaa iho ja hoitojen säännöllisyys. Vääränlainen hoito on melkein sama, kuin ihoa ei hoidettaisi lainkaan.